Terapeutisk rådgivning – Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød

Terapeutisk rådgivning

Alle, der har mistet et spædbarn, kan benytte sig af foreningens gratis tilbud om terapeutisk rådgivning.

Hvad kan de terapeutiske samtaler?

Samtalerne med en af vores terapeutiske rådgivere kan hjælpe dig og støtte dig, efter du har mistet dit barn, således at du og din sorg får de bedste vilkår. De kan hjælpe dig med at forstå og rumme sorgen gennem samtaler. I samtalerne taler man om dig, savnet, tabet og alle de følelser og udfordringer, som følger med. Og man taler også om, hvad der skal ske nu i dit liv, hvornår og hvordan man fx kan vende bedst tilbage til job eller studier, tanker om ny graviditet, parforhold mm.

Sorg rummer mange forskellige følelser og viser sig på mange måder; både fysisk, kropsligt, ved ændrede reaktioner og tanker. Nogle gange kan man føle sig overvældet, og kan måske slet ikke overskue noget, andre dage kan være lettere.

Vi oplever ofte, at der i forbindelse med sorg, opstår andre psykiske udfordringer som f.eks. angst– og depressive symptomer, alt sammen er normale sorgreaktioner, men de kan være voldsomme at stå midt i, og det er vigtigt at få specialiseret faglige støtte.

Generelt kan vi hjælpe dig med at finde vej i sorgen, så du bedre kan give dig selv plads til kunne være i livet og leve det, selvom du har mistet dit barn.

Den terapeutiske rådgivning bruges ofte til:

  • At tale om tabet og det, der fylder
  • At få større forståelse for egne og andres reaktioner
  • At få information om sorg og sorgreaktioner
  • At få information om regler og rettigheder
  • At høre om erfaringer fra andre i en lignende situation
  • At høre om foreningens tilbud

Hvordan foregår det?

Ved første kontakt til os bliver du tilknyttet en professionel terapeutisk rådgiver, der følger dig i hele forløbet. Sammen med den terapeutiske rådgiver sammensættes et individuelt tilpasset forløb, der løbende kan justeres i forhold til dine behov.
Den terapeutiske rådgiver har en terapeutisk baggrund og specialiseret viden om sorg og spædbarnsdød. På den måde sikrer vi, at der er én person, der kender dit forløb og står til rådighed med gratis terapeutiske og rådgivende samtaler, ligesom den terapeutiske rådgiver også kan guide dig i forhold til sorggrupper, sorgseminarer mm.

Samtalerne er telefoniske, og du kan tale med en rådgiver en enkelt gang eller i et kortere eller længerevarende terapeutisk samtaleforløb.

Samtalerne tager udgangspunkt i den enkelte forælders og families situation, behov og følelser.

Det er gratis for alle at benytte den terapeutiske rådgivning.

Du kan også selv kontakte den terapeutiske rådgivning på telefon 3961 2451 eller ved at sende os en mail. Hvis du ikke selv ønsker at tage den første kontakt, kan du give en anden tilladelse til at videregive dit telefonnummer til os. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Udtalelser fra forældre:

 

”Det var så godt endelig at tale med en der var specialist på dette område. Den terapeutiske rådgiver fik mig igennem den sværeste tid i mit liv. Hun gav mig håb om, at jeg nok skulle komme videre.”


”Det gjorde en kæmpe forskel at tale med en terapeutisk rådgiver. Både fordi hun havde talt med en masse andre og derfor havde erfaringen, men også fordi hun kunne råde mig til, hvordan jeg kunne agere, når alt var sværest. Endelig følte jeg, at jeg ikke var alene i verden og med min sorg.”


”Den terapeutiske rådgivning har været en stor hjælp for mig til at komme videre i min sorg. Tænk, at nogle samtaler kan gøre så stor forskel.”

 

Klager – ris og ros

Alle, der har været i kontakt med Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød terapeutiske rådgivning kan klage eller sende ris og ros. Vi opfordrer til, at du fortæller os det med det samme, hvis du har en dårlig oplevelse med vores rådgivning. Så kan vi nemlig ændre på det undervejs, og du kan få glæde af den terapeutiske rådgivning igen. Hvis du ønsker at klage kan du læse mere HER.

Sådan kontakter du os


Ring på: 39 61 24 51 eller Skriv en mail: forening@spaedbarnsdoed.dk

Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 og mails besvares alle hverdage.

Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød er for alle, der mister et barn
– på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten, under fødslen eller indtil barnet er op ti l21 år.

    Jeg har lige mistet