Omsorgsæske – Landsforeningen Spædbarnsdød

Omsorgsæske

Landsforeningen Spædbarnsdød udgiver en omsorgsæske til forældre, der har mistet et spædbarn.

I omsorgsæsken finder du bogen ”Når I har mistet” med interviews med forældre, der har mistet, samt fakta om de rettigheder og muligheder forældrene har. Materialet er baseret på den nyeste viden inden for området og mange års erfaring i Landsforeningen Spædbarnsdød. Hensigten med materialet er at give alle forældre et bedre udgangspunkt for at håndtere deres tab. I researchfasen på det nye materiale har vi spurgt en række forældre om idéen med at lave en omsorgsæske. En af forældrene sagde:

At vide, at man ikke er alene om at have mistet et barn, har en stor betydning for mange forældre, og derfor er den ene del af bogen bygget op omkring 10 personlige historier. Når vi i Landsforeningen Spædbarnsdød taler med forældre, oplever vi ofte, at der er nogle særlige tanker og følelser, som er relateret til måden, de mister på. For eksempel kan forældre, der mister tidligt i graviditeten, blive i tvivl om, hvorvidt de må være kede af det, og hvad de reelt har mistet. Derfor er historierne i bogen inddelt efter, hvornår forældrene har mistet.
Desuden indeholder bogen information om de muligheder for støtte i sorgen forældrene har, om mange af de overvejelser man som forældre skal gøre sig i forbindelse med tabet, samt om regler og rettigheder i forbindelse med spædbarnsdød

Omsorgsæsken til forældrene indeholder:
– Bogen “Når I har mistet” med interviews og information

– Visitkort med kontaktoplysninger til Landsforeningen Spædbarnsdød

– Bog til notater eller andet

– Kuglepen

– Mulighed for at opbevare minder som for eksempel hånd- og fodaftryk

Sådan kontakter du os


Ring på: 39 61 24 51 eller Skriv en mail: forening@spaedbarnsdoed.dk

Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 og mails besvares alle hverdage.

Landsforeningen Spædbarnsdød er for alle, der mister et lille barn
– på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten, under fødslen eller i barnets første leveår.

Jeg har lige mistet