Forældre-Til-Forældresamtaler – Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød

Forældre-Til-Forældresamtaler

Forælder-til-Forældersamtaler er et tilbud om 3-5 telefoniske samtaler med en af Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdøds frivillige medarbejdere. De er forældre, der selv har mistet et barn.

Pårørende spørger ofte, om det er en god ide at tale med nogen, der selv har mistet. Det klare svar er ja!

Vores erfaring, og større studier, viser, at mennesker, der selv har gennemlevet noget svært, som fx at miste et barn, og er kommet videre, kan spille en unik rolle over for andre mennesker, der står i det samme. De kan give håb og dele deres erfaringer og tanker, og dermed kan de supplere den støtte de traditionelle terapeutiske samtaler giver

Kontaktpersonerne kan tilbyde at lytte og spørge ind til dig og din oplevelse med at have mistet og – hvis du ønsker det – fortælle om nogle af deres egne erfaringer med at miste. De fleste forældre vil gerne matches på tabsomstændighederne, og nogle vil også gerne matches på andre livsomstændigheder som for eksempel fertilitetsproblemer, søskende eller andet. Forælder-til-Forældersamtalerne foregår over telefonen og er et tilbud på cirka 3-5 samtaler af højst en times varighed.

Hvis du ønsker at tage imod dette tilbud, skal du først tale med en af vores terapeutiske rådgivere, der vil formidle kontakten til den frivillige medarbejder. Endvidere skal du være medlem af foreningen.

Jeg følte mig så alene, da min datter døde, og jeg havde sådan brug for en at tale med, der havde prøvet at miste præcis på samme måde som mig. Det var dejligt at tale med den frivillige, og det gav mig håb om, at jeg også nok skulle klare det.

Klager – ris og ros

Alle, der har haft et Forældre-til-Forældre forløb i Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød kan klage eller sende ris og ros. Vi opfordrer til, at du fortæller os det med det samme, hvis du har en dårlig oplevelse. Hvis du ønsker at klage kan du læse mere HER.

Sådan kontakter du os


Ring på: 39 61 24 51 eller Skriv en mail: forening@spaedbarnsdoed.dk

Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 og mails besvares alle hverdage.

Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød er for alle, der mister et barn
– på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten, under fødslen eller indtil barnet er op til 21 år.

    Jeg har lige mistet