Tilbud – Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød

Tilbud

At miste et barn er en kæmpe sorg. Derfor har vi i Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød en række af tilbud skræddersyet til jer, der har mistet et spædbarn. Det kan måske virke overvældende at skulle vælge, når man i forvejen kan have svært ved at se, hvad der overhovedet vil være hjælpsomt midt i chokket og sorgen.

Men vi skal nok støtte jer. Ved første kontakt til os bliver du tilknyttet en professionel terapeutisk rådgiver, der følger dig i hele forløbet. Sammen med den terapeutiske rådgiver sammensættes et individuelt tilpasset forløb, der løbende kan justeres i forhold til dine behov.

Den terapeutiske rådgiver har en terapeutisk baggrund og specialiseret viden om sorg og spædbarnsdød. På den måde sikrer vi, at der er én person, der kender dit forløb og står til rådighed med gratis terapeutiske og rådgivende samtaler, ligesom rådgiveren også kan guide dig i forhold til sorggrupper, sorgseminarer m.m.

Vi taler dagligt med mange forældre, der har mistet et spædbarn og har gennem mange år specialiseret os indenfor dette område for at sikre, at alle forældre, der mister et barn, har mulighed for gratis at få den bedste terapeutiske viden og støtte i sorgen.

 

Se alle vores arrangementer til forældre

 

Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød tilbyder telefonisk terapeutisk rådgivning og -rådgivningsforløb til forældre, der har mistet et spædbarn.Både i tiden lige efter det er sket og på længere sigt.

De terapeutiske rådgivere er ansatte på sekretariatet og har terapeutiske- og rådgivningsfaglige kompetencer.

Læs mere her

Det er altid et stort ansvar at være forældre, og det kan være særligt udfordrende, når familien rystes af tragiske omstændigheder.

Forældre, der også har større børn, kan ofte komme i vildrede om, hvordan de bedst passer på de større søskende. For eksempel: Hvor meget skal de inddrages? Hvad skal vi fortælle dem om den døde bror eller søster?

Familierådgivning kan være en måde at opnå ny indsigt og forståelse, så I fortsat kan gøre det bedste for familien i den nye situation.

Læs mere her

Sorgseminaret er et weekendkursus hvor I gennem oplæg og samtaler i mindre grupper har mulighed for at få viden om sorg og dele tanker om at have mistet samt de udfordringer, det kan give.

Læs mere her

At være med i en sorggruppe giver mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre, der har mistet et barn.

En forudsætning for at deltage i en sorggruppe er derfor også, at du er parat til at kunne rumme andres historier og reaktioner, også når disse adskiller sig fra dine egne erfaringer med at have mistet.

Læs mere her

Forælder-til-Forældersamtalerne er et tilbud om at tale med en kontaktperson. Vores kontaktpersoner er frivillige medarbejdere i Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød, der selv har mistet et barn.

Kontaktpersonen kan tilbyde at lytte og spørge og – hvis du ønsker det – fortælle om nogle af deres egne erfaringer med at miste.

Læs mere her

Når man lige har mistet sit barn, kan det være svært at vide hvad man har brug for, og det kan være svært at melde ud til de pårørende om hvordan de bedst hjælper.

I pjecen "Vis at du ved det" har vi samlet en række gode råd, som I kan give til venner og familie.

Læs mere her

Vi ved hvor vigtigt det er at komme godt tilbage på arbejde, når man har mistet. Men vi ved også, hvor svært det kan være at overskue det. Derfor har vi udarbejdet pjecen: "Tilbage til arbejde igen - når man har mistet". Pjecen er til alle; både ledere, kolleger og dig, der har mistet.

Læs mere her

Vi har udarbejdet pjecen: "Gravid igen - når man har mistet". Pjecen er til dig der har mistet og overvejer eller er blevet gravid igen.

Læs pjecen her

Denne bog henvender sig til jer, der lige har mistet. I bogen ”Når I har mistet” er der interviews med forældre, der har mistet, samt fakta om de rettigheder og muligheder forældrene har. Materialet er baseret på den nyeste viden inden for området og mange års erfaring i Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød. Hensigten med materialet er at give alle forældre et bedre udgangspunkt for at håndtere deres tab.

Læs mere her

Sådan kontakter du os


Ring på: 39 61 24 51 eller Skriv en mail: forening@spaedbarnsdoed.dk

Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 og mails besvares alle hverdage.

Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød er for alle, der mister et barn
– på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten, under fødslen eller i indtil barnet er op til 21 år.

    Jeg har lige mistet