Forskningssamarbejder og samarbejde med andre organisationer – Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød

Forskningssamarbejder og samarbejde med andre organisationer

Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød har både samarbejder med forskere og med tilsvarende organisationer i andre lande.

Forskning

For at vi kan sikre, at forældre, der tager imod Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdødstilbud, får den bedste støtte på et højt fagligt niveau, samarbejder vi med en række af landets førende forskere.

Aarhus Universitet

Mai-Britt Guldin

 

Fra Aarhus Universitet har vi et samarbejde med Mai-Britt Guldin, der er psykolog, ph.d., specialist i psykoterapi og forfatter. Hun forsker i og arbejder psykoterapeutisk med mennesker i sorg på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet. I kan læse mere HER

Dorte Refslund Christensen

Vi har desuden et samarbejde med Dorthe Refslund Sørensen, der er Associate Professor, Ph.D. og har forsket en del i sorg og sorgkultur.

Syddansk Universitet

Dorte Hvidtjørn

På Syddansk Universitet har vi et samarbejde med Dorte Hvidtjørn, der er Lektor, Jordemoder, MPH, ph.d.

Samarbejdet omhandler primært forskningsprojektet “Livet efter tabet”, som I kan læse mere om HER.

Aalborg Universitet

Ester Holte Kofod

På Aalborg Universitet har vi et samarbejde med Ester Holte Kofod, der er Cand. psych., Ph.d. og er en del af forskningsprojektet Sorgens Kultur, under Svend Brinkmann.

I 2017 udgav hun sin Ph.D., der omhandlede sorg hos forældre, der havde mistet et spædbarn. I kan læse mere HER.

Andre organisationer

For at sikre, at vi har de bedste tilbud til forældre, der har mistet, agerer optimalt på politisk niveau mm. har vi et bredt samarbejde med andre tilsvarende organisationer, fra andre lande. Vi har især et tæt samarbejde med de øvrige nordiske lande og er desuden blandt andet medlem af International Stillbirth Alliance (ISA)

Landsforeningen Uventet Barnedød: Norsk forening for forældre, der har mistet et spædbarn. Hjemmesiden indeholder megen information om sorgstøtte og forebyggelse af spædbarnsdød. Der er også mulighed for at downloade informationsmaterialer både på norsk og engelsk.

Spädbarnsfonden: Svensk forening, der støtter og rådgiver forældre, der har mistet spædbørn. Foreningen arbejder også med forskning indenfor sorgstøtte og forebyggelse.

International Stillbirth Alliance (ISA): En sammenslutning af humanitære organisationer, der arbejder globalt for at forebygge og informere om dødfødsler. Siden indeholder blandt andet artikler og forskningsnyt om dødfødsler.

Derudover har vi samarbejde med og overlappende målgrupper med disse to danske organisationer

Børn, Unge og Sorg: En organisation, der er til for at støtte børn og unge i sorg, det gør de bl.a. gennem individuel rådgivning og gruppetilbud til børn og forældre.

Forældreforeningen vi har mistet barn: En frivillig forening der skaber netværk mellem forældre som har mistet større børn.

BERIN/Felagid Pinkubarnadeydi: Færøsk forening, der blandt støtter og og rådgiver forældre, der har mistet spædbarn. Foreningen opretter også sorggrupper for forældre. Ring til dem, hvis I ønsker kontakt.

Sådan kontakter du os


Ring på: 39 61 24 51 eller Skriv en mail: forening@spaedbarnsdoed.dk

Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 og mails besvares alle hverdage.

Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød er for alle, der mister et barn
– på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten, under fødslen eller indtil barnet er 21 år.

    Jeg har lige mistet