Historie – Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød

Historie

Foreningen blev startet i 1983, som en emnegruppe under foreningen Forældre og Fødsel, af en mor, som selv havde mistet sit barn. Den hjælp, hun dengang kunne få, var meget ringe, så emnegruppens første mål var at hjælpe og støtte forældre og at ændre sygehuspersonalets holdning til det, at miste et spædbarn.

Et stigende behov for råd og vejledning til både forældre og pårørende samt til faggrupperne i berøring med spædbarnsdød fik aktiviteterne til at antage et omfang, der efterhånden gjorde emnegruppen til en “forening i foreningen”. Derfor valgte man i 1992 at skille den helt ud som en selvstændig, privat forening, der fik navnet Landsforeningen Spædbarnsdød. Ved generalforsamlingen i marts 1998 ændredes navnet til Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød.

Ved generalforsamlingen i marts 2010 blev det vedtaget, at foreningen igen hedder Landsforeningen Spædbarnsdød.

Ved generalforsamlingen i 2020 blev det vedtaget, at foreningen fremover hedder Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød, og at forældregruppen inkluderer forældre, som mister børn op til 21 år. Det betyder, at vi nu taler alle forældres sag.

De professionelle, terapeutiske tilbud gælder fortsat for forældre, som mister under graviditeten, ved fødslen eller i barnets første leveår. Hvorvidt vi i fremtiden kan tilbyde samme tilbud til forældre, som mister større børn, afhænger af finansering.

Sådan kontakter du os


Ring på: 39 61 24 51 eller Skriv en mail: forening@spaedbarnsdoed.dk

Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 og mails besvares alle hverdage.

Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdød er for alle, der mister et barn
– på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten, under fødslen eller indtil barnet er 21 år.

    Jeg har lige mistet