At være tæt på mennesker i sorg – Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød

At være tæt på mennesker i sorg

Det er en svær situation for mange at stå I, fordi du som pårørende både selv kan være ked af det over det barn, som har mistet livet samtidig med, at du gerne vil hjælpe forældrene.

 

Når det er svært at være pårørende; Magtesløshed, tvivl og mangel på forståelse

Mange af de pårørende, vi taler med, taler om magtesløshed; de vil så gerne gøre det rigtige, men hvad gør man, når det værste er sket, og vi som mennesker bliver konfronterede med, at vi intet kan stille op overfor døden?

Husk, at døden ikke er et problem, du skal løse men et livsvilkår, I skal rumme.

Tvivl; mange kommer i tvivl om hvad de skal gøre, og bliver bekymrede for om man kan gøre noget forkert. Det er så vigtigt at forstå, at man ikke kan gøre noget, der forværrer situationen. Det værste er sket, og er du i tvivl så fortæl det og spørg forældrene. Hellere være ærlig om tvivlen end undgå kontakt. Ingen forventer, at I som pårørende agerer perfekt, men jeres omsorg varmer!

Endeligt er der pårørende, der kontakter os og fortæller, at de ikke kan forstå sorgen. De vil gerne, men forstår det ikke, for det kan være svært at forstå, at forældrene kan savne og elske et barn de, ikke har mødt. Men sorg er sorg, uanset om man som pårørende forstår det.

Husk at du ikke behøver at forstå sorgen for at give omsorg!

 

Hvad kan du gøre for dig selv?

Hvis du er tæt på forældrene, kan det også være rigtig svært for dig. Du havde måske også glædet dig til at skulle være en del af barnets liv, og pludselig ser fremtiden helt anderledes ud. Derfor kan det også være godt, at du får bearbejdet din egen sorg, og at du finder ud af, hvad du har brug for i denne situation.

Du er altid velkommen til at ringe til en rådgiver i Forældre & Sorg – Landsforeningen Spædbarnsdød.

Sådan kontakter du os


Ring på: 39 61 24 51 eller Skriv en mail: forening@spaedbarnsdoed.dk

Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 og mails besvares alle hverdage.

Landsforeningen Spædbarnsdød er for alle, der mister et lille barn
– på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten, under fødslen eller indtil barnet er 21 år.

    Jeg har lige mistet