Arbejde og studie
TIlbage til arbejde igen - når man har mistet
Vi ved hvor vigtigt det er at komme godt tilbage på arbejde, når man har mistet. Men vi ved også, hvor svært det kan være at overskue det. Derfor har vi samlet en rækker overvejelser og gode råd I kan inddrage. For overskuelighedens skyld refererer vi kun til arbejdspladser/arbejdsgiver/kolleger, men det er de samme råd I som studiested/undervisere/medstuderende kan gøre jer.
Vi har desuden pjecen: "Tilbage til arbejde igen - når man har mistet". Pjecen er til alle; både ledere, kolleger og dig, der har mistet.
I kan læse pjecen ved at klikke til højre på fanebladet
I rådgivningen kan vi hjælpe jer med at ruste jer til denne opgave. I finder kontaktinformation nederst på siden
- Arbejdsgiver
- Kollega
- Til dig der skal tilbage til arbejde/studie
- Til dig der skal tilbage som jobsøgende
- Pjece "Tilbage til arbejde igen - når du har mistet"
Det hjælper alle, hvis du som arbejdsgiver og I som arbejdsplads, har en plan for hvordan I agerer når en medarbejder har mistet sit barn. Mange arbejdsgivere oplever en udfordring ved at finde balancen mellem at sikre omsorgen for medarbejderens trivsel, og samtidig ikke virke for anmassende.
Det hjælper alle, hvis du som kollega og som team, er gearet til at tage godt imod din kollega der har mistet sit barn. Som kollega til en, der har mistet et barn, kan du komme i tvivl om, hvordan du skal forholde dig. Det kan være vanskeligt at vide, hvad du kan sige eller gøre for at støtte din kollega i en svær tid. Er din relation til din kollega tæt, er du formentlig også selv berørt af, at barnet er dødt.
Mange forældre gør sig store overvejelser om deres tilbagevenden til arbejdet/studiet. I Landsforeningen Spædbarnsdød oplever vi ofte, at tankerne melder sig hurtigt hos forældre: ”Hvornår skal jeg tilbage til job/studiet igen?”, ”Hvordan skal opstarten forløbe?”, Hvad skal jeg fortælle og til hvem?” mv. Nogle forældre giver i denne omstillingsproces udtryk for et behov for et ’frirum’, hvor tankerne kan vendes væk fra sorgen. Andre savner tilhørsforholdet til kollegerne og deres omsorg. Og andre forældre kan opleve frygt, forvirring, præstationspres, angst, uro.
Mange forældre gør sig store overvejelser om deres tilbagevenden til at være jobsøgende. I Landsforeningen Spædbarnsdød oplever vi ofte, at tankerne melder sig hurtigt hos forældre: ”Hvornår skal jeg tilbage til at være jobsøgende igen?”, ”Hvordan skal opstarten forløbe?”, Hvad skal jeg fortælle og til hvem?” mv. Nogle forældre giver i denne omstillingsproces udtryk for et behov for et ’frirum’, hvor tankerne kan vendes væk fra sorgen. Nogle forældre kan opleve frygt, forvirring, præstationspres, angst, uro.
Sådan kontakter du os
Ring på: 39 61 24 51 eller Skriv en mail: forening@spaedbarnsdoed.dk
Telefonerne er åbne på hverdage mellem kl. 9.00 - 14.00 og mails besvares alle hverdage.
Landsforeningen Spædbarnsdød er for alle, der mister et lille barn
– på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten, under fødslen eller i barnets første leveår.
Send os
en besked
Hvis du har brug for, at komme i kontakt med foreningen, kan du udfylde formularen her.
Vi svarer via mail eller telefon på alle hverdage.