Foredrag og Café  

Foredrag og café er et nyt tilbud i 2017. Nu bliver det muligt at høre foredrag om forskellige emner i relation til at miste et spædbarn, som vi ønsker kan bidrage med ny viden, inspiration, og historier der kan vække genklang. Vi har sammensat et spændende program, som hver aften både indeholder et fagligt oplæg fra en af foreningens ansatte rådgivere eller andre fagpersoner, samt personlige fortællinger fra forældre, der har mistet.

Arrangementerne afholdes seks gange årligt i Aarhus, Kolding, Aalborg og København i tidsrummet 18.00 – 20.30.

Program for Foredrag & Café: 

Velkomst og Fagligt foredrag

Sandwich og vand

Personligt foredrag

Pause

Opsamling

Hvem: Alle forældre, familie, venner, kolleger m. fl. er meget velkomne. Børn kan ikke deltage i disse arrangementer. Endvidere vil der være nogle af foreningens frivillige medarbejdere til stede, som du kan tale med, hvis du har lyst.

Når du tilmelder dig, bestiller og betaler du samtidig for en sandwich og en vand.

Hvis du er medlem af Landsforeningen Spædbarnsdød, deltager du til en favorabel pris.

Tilmeld dig Foredrag og café

Vi glæder os til at se dig og jer.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte foredrag.


Program for efteråret 2017

 

 

Gravid igen – Kan vi? Vil vi? Tør vi?

Drømmen om familie med et lille barn hos sig forsvinder ikke, fordi man har mistet og er i sorg. Tværtimod. Mange forældre oplever et stort ønske om at få barn igen, om end dette ønske også giver anledning til mange spørgsmål.

Kan det overhovedet lade sig gøre at få barn igen? Vil vi forsøge igen – og tør vi? For hvad nu hvis det sker igen. Spørgsmålene kan være mange og bunder jo i den forfærdelige oplevelse, det er, at miste et barn.

Alle tre steder vil rådgiver Helle Thorup Schmidt sætte fokus på, hvad forældre generelt kan have brug for, når de overvejer en ny graviditet. For mange fylder især spørgsmålet “Kan vi?”, da mange ikke blot har mistet deres barn, men også står med en uvished om, hvorvidt de overhovedet kan blive forældre til et levende barn.

I Aarhus og Kolding vil Anna Gabriel Top holde foredrag om, hvilke tanker og overvejelser, hun gjorde sig før og under graviditeten med det barn, der fulgte efter hendes døde datter. I København vil det være Maria Berg, der holder oplæg sammen med jordemoder Christina Maltby. I Aalborg holder Sigrid Ringstrøm oplæg.

Aftenen er for alle, uanset om man blot har tanker om at skulle have barn igen, allerede er gravid eller har fået barn igen.

Aarhus: tirsdag den 31. oktober

Kolding: onsdag den 8. november

København: torsdag den 2. november

Aalborg: onsdag den 1. november

Julen uden vores børn

Julen – og andre højtider og mærkedage – kan være svære for mange forældre. Ingenting er, som det burde have været, og det bliver man i særdeleshed mindet om i december. Nogle har set frem til julen med forventningens glæde om det lille barn, der er på vej, mens andre har forestillet sig, hvordan deres barns første jul skulle se ud. Julen er fuld af familietraditioner, forældre, der har mistet, kan have brug for at skabe deres helt egne traditioner omkring mindet om deres barn. Først vil rådgiver Helle Thorup Schmidt holde foredrag om betydningen af at skabe minder om barnet og komme med eksempler på, hvordan man kan gøre dette. I Aarhus og Kolding vil Kamilla Arve Vesterbæk fortælle om, hvordan hun har valgt at mindes sin døde søn i julen. I København er det Christina Reimann Lundberg, der fortæller om julen uden sine tvillinger.

Aarhus: tirsdag den 12. december

Kolding: onsdag den 6. december

København: torsdag den 14. december

 

Tilmeld dig Foredrag og café